onsdag 30 november 2011

Forever is only the beginning....

Vilket Twilight fan jag är som helt har glömt bort att berätta om filmen Breaking Dawn....
Ooops!!!
Jag och min älskade vän hade ju tjejkväll den 18/11 då vi var ute och åt på Hard Rock ( deras hamburgare är soooo great) och avslutade kvällen i en bio fåtölj framför del 1 av Breaking Dawn...
Det var såååå mysigt och få komma iväg och bara umgås och INTE prata barn... Utan bara prata om livet i övrigt och om oss själva..
För någonstans där inne så är vi ju fortfarande A & N. Två coola brudar som lärde känna varandra för 11 år sedan på Karlstad Universitet...
( Jag älskar dig gumman, du är den bästa vännen man kan få! ) 



Vad tyckte jag då om filmen??
Den var bra men lite besviken blev jag.( Vad hände med alla heta scener som boken innehåller??? )
Och boken är betydligt bättre ( vilket brukar vara fallet)
Men den var helt klart sevärd och jag kommer se den hemma ett antal gånger...
Den blir dock inte min favorit, för överst på listan ligger fortfarande den första filmen.

Men vill ni se den ska ni absolut gå och göra det för Edward är såå mycket snyggare i denna filmen än i den förra...( Och ögongodis är ju aldrig fel, eller hur??)



Mera jul.....


Jag har tagit fram vår fantastiska bröllopspresent- ljusstaken som syns i bakgrunden. Nu tänker ni " ja men det är ju den Nusnäs" men det är det inte. Nusnäs-ljustaken massproduceras medan denna är helt handgjord och väntetiden ungefär 1-2 år för att få köpa en. Däremot är Nusnäs ljustaken en kopia av denna....



  Hittade jättefina vita hyacinter hos vår lokala blomsterbutik häromdagen som fick följa med hem. Nu pryder dem det lilla bordet i köket...



En helt vanlig ljuslykta från Ikea fick agera blomkruka till hjärtan på tråd. Klädde lyktan med lite vitt tyg och ett fint band...

Föresten, vad tycker ni om min nya blogg bakgrund???

måndag 28 november 2011

adventspyssel

Storm är lika med stanna inne väder. Så det gjorde vi igår. Bara R som var i väg med stora E till dansskolan. 
Jag passade på att göra min egen julgirlang. Jag tog det största pepparkakshjärtat vi har hemma och så ritade jag av det på dubbelvikt tyg med 1 cm sömsmån runt om. Klippte ut och nålade tygstyckena mot varandra så de inte skulle glida när jag sydde tät sicksack runt om alla hjärtana. 



Sen schablon-målade jag dit bokstäverna med röd textilfärg och lät det torka för att till sist klippa till rött band och sy fast på hjärtana. 

Denna helgen packade vi även in hela familjen i bilen och åkte till Ullared för att handla julklappar till barnen. Det var som förväntat mycket folk men eftersom vi var där först vid 15:30 så droppade det av en hel del folk under tiden. Vi delade upp oss med varsitt barn så jag och lille V och lilla M köpte julklappar till stora E medan R och stora E köpte julklappar till lille V. Sen möttes vi utanför kassorna när allt var klart.
Otroligt smidigt trots mycket folk och tre barn i släptåg och nu är vi äntligen klara med alla julklapparna till barnen.



fredag 25 november 2011

tråkig tvbänk make over

Vi har en gammal tv bänk/skänk i serien Bestå från Ikea. Den har hängt med ett tag och jag hade väl allra helst bytt ut den då den inte passar in längre. Den är kant stött sen gamla lägenheten då den stod på golvet och färgen är helt fel.  Men med en bil som ska in på verkstan på måndag och julklappar som ska inhandlas så känns  det inte riktigt som läge att köpa en ny tv bänk.
Så jag köpte en bit vajer, några öglekrokar och lite tyg och sydde mig ett draperi till tv bänken.
Är nog inte helt klar med draperiet dock. Ska nog sy på ett spetsband också men annars så är jag nöjd. 
Visst , helt 100 blev det väl inte men sååå mycket bättre än det gamla blev det iaf...

Vad tycker ni???

Ful tv bänk före....

Tv bänk efter. Lite mer lantlig stil...


Ni har väl inte missat Laleh´s version av Eva Dahlgrens "ängeln i rummet"? Jag älskar orginalet men Laleh´s version rör mig till tårar... Ni hittar den här......
Ha en trevlig fredagskväll...

torsdag 24 november 2011



Olivträd behöver extra ljus nu så här under vinterhalvåret när de står inne. Sagt och gjort, jag plockade fram min ljusslinga som jag haft i en lykta och dekorerade mitt träd med den. Blev faktiskt riktigt mysigt!


Oftast är det ju detaljerna som gör det där lilla extra. Jag har en förkärlek för småpynt så jag blev extra glad när jag hittade dessa små änglar på Kajsas Blomster här där vi bor. Hade först tänkt ha de i advent ljustaken men metallpinnarna var för långa så de fick pryda sin plats i varsin blomma.


Annars har vi ff sjukstuga här hemma. Börjar bli riktigt trött på det nu. Lille V hostar som en tok och har feber till och från. Lilla M börjar( hoppas hoppas) så smått bli lite bättre. Inte lika snorig men ff hostig.
Håller tummarna för att jag klarar mig från att bli sjuk och att de små blir friska snarast.

Nu är det dags för min kopp kvällste.

onsdag 23 november 2011

Tråkigt besked

Vår lilla Toyota som mannen kör t & f jobbet har börjat låta konstigt. Den låter som en dieselbil men går på bensin. Inte så bra tyckte min man och körde till verkstan. Visar sig att kopplingen är slut ( hur kan kopplingen vara slut på en bil från -08 som inte gått mer än 7000 mil???)
Prislapp; 7900:-
OCH försäkringsbolaget tar inte kostnaden. Finns skrivet i försäkringen som undantag.....
Jag blir så trött!! Varför är det alltid så att när man har större utgifter framför sig,som nu julen med alla klappar, så går någonting sönder???
Som tur är så har vi ju pengar undanlagt men jag hade ju hellre lagt de 7900:- på en resa tillsammans med min man än på en jäkla koppling????


Det får mig att undra vad mer som kommer att hända/gå sönder. För är det inte så att allt sker i tretal??

måndag 21 november 2011

Julstöket fortsätter.....

Bjuder på lite bilder från vårt vardagsrum där julstöket är i full gång...
Hade velat ha vita överdrag på fåtöljerna också men Bemz blir för dyrt nu när det ska handlas klappar och Ellos överdrag är inte jättesnygga...
Å andra sidan funderar jag på att sälja fåtöljerna och köpa en schäslong att ha vid fönstret... På så sätt frigörs det lite mer golvyta vilket inte är fel.....

Köpte ny matta på Ikea idag



Jag är långt i från färdig dock.... Imorn ska jag ner i garaget och leta fram julkartongerna. På söndag när det är 1:a advent så ska vi pynta granen har vi bestämt. I år vill jag njuta riktigt länge av julen....

Mycket tända ljus blir det..

De vanliga grå hjärtana har fått sällskap av vita

Förra årets fynd från Ullared

Madonna köpt på Fröken Ros

Nu ska jag ta och krypa ner i sängen. Håller tummarna för att jag ska få sova i natt....
Godnatt!!

söndag 20 november 2011

Sjukstuga




Blir ett kort inlägg idag. VI har sjukstuga här hemma. Lilla M är ff förkyld och har nu börjat hosta också. Får se var det leder... Dessutom har lille V fallit och är förkyld och hostig och i morse var det min tur. Inte så farligt än så länge men jag känner mig oerhört kraftlös och hängig. Kan iofs bero på alla vaknätter den gångna veckan... Får väl avvakta och se tills imorgon. 

Nu ska jag sätta mig i soffan och mysa med lille V.

fredag 18 november 2011

Årets första pepparkaksbak

Mums!

Pepparkakor upplagda på nya porslinet. älskar det!

När lilla M sov lunch så passade jag och lille V på att baka årets första pepparkakor. Hade köpt deg i kylskåpet då jag vet att lille V´s tålamod bara räcker en vis tid och degen och tålamodet visade sig hålla lika länge ;-)
Riktigt goda blev de för att vara bakade på köpedeg.

Lille bagaren i farten
Ikväll väntar middag på stan och bio, nya Twilight filmen Breaking Dawn, med allra bästaste vännen!! Ska bli underbart!!


torsdag 17 november 2011

Lev vackert

www.louiseinterior.se

Har velat ha denna boken så länge och nu har jag äntligen beställt den. Får bli min julklapp i år. Om ni också vill ha denna underbara bok så har Louise interiör den just nu till specialpris. Så skynda fynda!!

Väggschablon

Jag har haft en schablon från Petit Crapaud liggandes uppe på ett skåp i några månader. Har inte riktigt vetat var jag vill ha den någonstans. Jag har också haft en stor vägg i vardagsrummet som sett bedrövlig ut och som skrikit till mig" gör om mig". Sagt och gjort - schablonen hade hittat sin plats....

Schablonen


För att göra en lång historia kort så är det nog den (ursäkta) jävligaste ide´ jag någonsin kommit på. Efter att har svettats mig blå med att få bort all skyddsplast och fått schablonen på plats ordentligt  (trodde jag) så började jag stompa ditt svart färg.
När jag var klar drog jag bort schablonen och blev helt förtvivlad- det hade läckt ut färg runt kanterna!!
Jag blev helt tokig och fick för mig att tvätta bort färgen( vattenbaserad) bara det att en del av färgen hade redan satt sig. Så efter en omgång vatten, Ajax universal och Svinto så fanns bara något luddiga konturer kvar av texten.
Det funkar ju inte så det var bara att plocka fram den svarta färgen igen och en smal pensel och börja fylla i färgen. Det tok lång , lång tid.

Det blev ok, men perfektionist som jag är så fick jag ju lov att komma en lösning för att få det mer än bara ok. Lösningen på detta blev att plocka upp vit väggfärg och måla utanför konturerna för att få så skarpa kanter som möjligt.

slutresultatet

Så, nu är det färdigt och resultatet blev med mina mått ok trots allt, men långt ifrån bilden jag hade i mitt huvudet när jag började.

Så kära läsare, mitt råd är som följer - måla aldrig schablon på en lite skrovlig vägg utan välj en helt slät för bästa resultat!!

Med ljuskronan i förgrunden




onsdag 16 november 2011

Long time no see....

Mina dagar har gått i ett sedan helgen. Så att hitta tid för att blogga har inte varit möjligt. Lilla M har blivit superförskyld och kräver mammas uppmärksamhet och tillsyn hela tiden. Att hon inte är på planetens bästa humör fick mig att fundera på att sälja henne till högstbjudande på Blocket igår (Skämt åsido alltså)


Kommer ni ihåg den stora rostiga kronan som jag fick av min svärmor för två helger sedan?? Nu är den färdigpyntad och tänkte visa er bilder på det. Kan rekommendera Blomsterlandet när det gäller julpynt. Jösses vad mycket fina julkulor de har. Kulan som jag valt att pynta med kommer därifrån....


Visst är den ljuvlig?







Imorgon ska jag visa er bilder på något som jag lade hela gårdagen på att fixa. Vi ses då!



söndag 13 november 2011

Vad är en bal på slottet....

Vad är en bal på slottet mot ett födelsedagsfirande med hela sin familj?? Ingenting!! För mitt 33-års firande igår var helt outstanding!! (Ja, 2 dagar tidigt var det)
"Vaknade" av att min man och mina barn samt mina föräldrar kom sjungandes uppför trappen till vårt sovrum. Fick en helt suverän present - en Canon 1100d (WOW) och fick hålla stora E i handen nedför trappen till ett kök som var pyntat för födelsedag. Så fint!!
Ååååh vad jag älskar er min godingar!! Tack älskling, mamma och pappa och bästa svärisarna Kaj & Gunnel för presenten!!

Mysfrukost med de bästa!

Satte genast igång att fota =)
Hela fm sprang jag runt och fotade med nya kameran. Den är helt grym. Suveräna bilder blir det!
Efter lunch åkte vi in allihop till Göteborg och konstmuseet. Det visas en utställning med verk av Frida Kahlo och Diego Rivera som jag ville se. Supermysigt om än mycket folk. 






Dagen och kvällen avslutades med god mat och tårta OCH egentid för mig och min älskling. Vi tillbringade senare delen av kvällen på tu man hand på bio. Såå mysigt!!

fredag 11 november 2011

Som ett litet barn på julafton


Jag är , vid snart 33 år fyllda,  fortfarande lika förväntansfull och pirrig inför min födelsedag som jag var när jag var liten. Nu är det ju 3 dagar kvar men det har redan börjat pirra lite extra i magen.
Urfånigt tycker jag själv och som om inte det räckte så älskar jag att snoka runt efter paket. I år har jag varit väldigt duktig, har inte snokat något alls.
Förra året så förbjöd min man mig att överhuvudtaget närma mig garaget 4 dagar innan min födelsedag. Var jättenyfiken men jag höll mig. Presenten då var en ny cykel!!!

Ska bli otroligt spännande att se vad jag ska få i år....
Tills dess så ska jag nog unna mig Leilas nya bok Hello Cupcake. Måste ju bjuda på något gott på min födelsedag!!



måndag 7 november 2011

Smygpyntande och ett av loppisfynden

Sitter här och redigerar foton till Michael Bublés nya julskiva. Sååå bra!! Rekommenderas varmt! Hans röst är underbar och skivan innehåller både gamla och nya jullåtar. Kommer gå varm i vårt hem nu fram till jul...

Plockade en massa lingonris i Småland som jag slängde ihop till en krans igår kväll när kidsen somnat. Blev riktigt bra faktiskt.  Så utsmyckad med lite fina band så fick den pryda spegeln i vardagsrummet.





Var ju på loppis igår också. Köpte en gammal tvättbräda som var i fantastiskt fint skick samt ett litet fat i nysilver. Fatet hamnade genast i tallrikshyllan bredvid 2 gamla glasburkar som jag fick av min svärmor.



Nu ska jag fortsätta att "leka" med mannens nya kamera i brist på en egen... Men min födelsedag närmar sig med stormsteg, så jag håller alla tummar och tår att jag snart har min egen systemkamera....

À bientôt mes amies!!