tisdag 30 augusti 2011

Vill ha!!!

Bild tagen från Ofelias Hus

Bild tagen från Ofelias hus

Jag är på jakt efter en taklampa till vårt sovrum. Och nu har jag hittat en som jag bara MÅSTE ha!!
Den är helt underbar , nu måste jag bara bestämma mig för om jag vill ha den vita eller den lite mer shabbade svarta.....
Den svarta skulle nog passa bäst eftersom vår järnsäng är svart MEN jag vet inte om jag vill ha sängen kvar... Jag håller nämligen på att scanna blocket efter en gammal utdragbar kökssoffa att göra om till säng...Har inte riktigt fått med min man på den idén ännu så vi får väl se ;-)

måndag 29 augusti 2011

Helgens bröllop!

Lördagen började ganska mulen och vi undrade om det var så vädret skulle bli resten av dagen. Framåt lunchtid började det så småningom klarna upp och när vi begav oss i bilen upp mot Furudal där bröllopet skulle hållas så sken solen.
Vigseln mellan Lena och Gustav hölls på en udde vid Furudals bruk och brudparet hade enorm tur. Samtidigt som löftena gavs så började åskan rulla söderöver och en timme senare när alla precis satt sig till bords i festlokalen så öppnade sig hela himlen och blixtarna ljungade och det bara öste ner...
Själv gjorde jag succé i min Mora-dräkt!! Jättekul att få chansen att ha dräkten på sig och jättekul att så många tyckte att den var så fin. Folkdräkt är ju något typiskt för just Dalarna, även om de flesta landskap i Sverige har sina olika dräkter. 
Dock var det väldigt varmt så mellan vigseln och middagen så smet jag bort och bytte om till något mer dansvänligt ;-)
Mina föräldrar tog alla barnen så jag och min man kunde äntligen festa till lite! Underbart!!
Iförd Moradräkt

Jag i moradräkten framför gamla smedjan

Vackra brudparet

Iförd kvällens andra ombyte; klänning Lise Sandahl och underklänning från Cream
klänning Lise Sandahl, underklänning Cream

Passion på dansgolvet *kärlek*

Vi rockade loss ord till kvällens liveband





fredag 26 augusti 2011

Dalarna i mitt hjärta!!

Ha ha, jag kunde inte hålla mig härifrån ;-)
Vi kom  upp till Mora igår em och redan utanför Vansbro så kändes det i hjärtat att vi var hemma i Dalarna igen. Jag trivs jättebra i Göteborg men hade jag kunnat flytta tillbaka så hade jag nog gjort det. Jag älskar Dalarna; naturen, sceneriet med de blå bergen och de mäktiga skogarna och framförallt dofterna!!
Jag önskar att jag kunde samla alla dofterna i små burkar och ta fram och lukta på när längtan efter mitt älskade Dalarna blir för stark...
Igår kväll när barnen somnat gav vi oss ut på en löptur jag och min man. Första löpturen för mig sen lilla M föddes och det gick riktigt bra. 5,43 km utan problem....
Det var en otroligt angenäm upplevelse, trots håll, för luften var full med syre efter dagens regnande och det luktade skog och lingon så som det bara kan lukta här hemma......
Ikväll blir det middag hos goda vänner och imorgon stundar bröllop! Vad jag ska ha på mig får ni se på måndag! Men jag kan berätta att det blir både något tradionellt och något modernt!
Ha en bra fredagkväll!!


onsdag 24 augusti 2011

Dags för bröllop!!!

Min otroligt vackra brudbukett. Foto A. Kanstrup

Vi är bjudna på bröllop denna helgen i vackra Dalarna! Ska bli så roligt eftersom det är min mans kusin som gifter sig och nästan hela släkten kommer än en gång samlas för ett bröllop i Dalarna. Förra gången det begav sig var på vårt bröllop 2009. Då gifte vi oss i vackra Mora kyrka och hade festen i en bygdegård i en av byarna utanför Mora. Det bröllopet pratas det ff om som ett av de roligaste bröllop någonsin. kul!!
Det här innebär dock att jag inte kommer kunna blogga något förrän på måndag så mina kära läsare, ni får hålla tillgodo med några bilder från vår stora dag samt några bilder på min älskade brudklänning!!
Bröllopsbilderna tog vi vid Zorngården. Foto A. Kanstrup

Foto A. Kanstrup

Foto A. Kanstrup

Kärlek Foto A. Kanstrup

Precis kommit ut ur kyrkan. Foto O. Friman

Jag o stora E dansade mkt. Foto U. Engström
Min brudklänning Pronovias Davis


Kolla in dessa broderier....
Så mina kära läsare, ha en underbar helg så ses vi på måndag!!
kram anna

Svårflörtad??


En tidning som anses vara lite av en "must have"  i shabby chic kretsar är tidningen Jeanne d´Arc living.
Jag har valt bort den många ggr för jag anser den vara för tok för dyr; 89 :- . Men så bestämde jag mig häromdagen för att köpa en och se vad det är jag har missat...
Men jag blev otroligt besviken! Inte bara var den dyr, den var rätt så tråkig innehållsmässigt också.. För mig känns det som ett sätt för Jeanne d´Arc ( som är ett danskt inredningsmärke ) att marknadsföra sina egna produkter utan att för den delen göra en produktkatalog...
Visst tidningen är oerhört välgjord med fantastiska fotografier men rent reportagemässigt en flopp?!
Eller har jag fel?? Är det en bra tidning eller magazine som de själva vill kalla tidningen ? Eller är det bara så att det är något man vill ha för att den pryder sin plats i hyllan / på soffbordet och det är något man bör ha för att vara "rätt" shabby chic??


Bilder tagna ut senaste Jeanne d´Arc living nr 6/2011, foto Kristin Fägerskjöld
Vad säger ni andra som också gillar den här stilen? Har jag fel eller är den enbart ngt man "dekorerar med" ??




tisdag 23 augusti 2011

Nya Ikea katalogen har kommit!!

Som vanligt så debatteras det flitigt på nätet varje gång den kommer ut. Tycker nog att det fanns en del fint  den. Men det som slår mig mest är vilka otroligt duktiga designers och dekoratörer Ikea omger sig med. Att hela tiden kunna leverera nya lösningar ur deras sortiment tycker jag är fantastiskt.
Jag tog med mig lille V och lilla M och åkte till Ikea igår. Kom hem med nya sängkläder till mig och älsklingen, nya inne-kuddar till vardagsrummet och två fotoramar. Inte mkt att skryta med med lite som gör stor skillnad.
Jag älskar vita romantiska sängkläder och det tycker jag nog att dessa är? Vad tycker ni?

Visst är de söta?

En närbild på fotoramen jag köpte...






måndag 22 augusti 2011

En av de absolut mysigaste ...

Butikerna som finns är butiken Hjärterum i Borås. Besöker den inte alltför ofta som tur är, för den butiken väcker habegäret till max!!
Tjejen som har butiken kan konsten med att skylta både utanför butiken men även inne i..
Ägaren Ann-Louise har även en blogg där hon skriver. Den hittar du här
Måste nog ta en tur till Borås igen inom snar framtid ;-)

Idag börjar stora E 2:an. Min lilla kille har verkligen blivit stor nu <3 . Annars blir det en lugn dag. Håller lille V hemma från dagis idag för vi ska till barnmedicin för koll av hans ev astma. Bävar för att lämna honom på dagis igen nu när hösten står för dörren. Hösten brukar vara lika med en hel del förskylningar och annat som jag gärna hade sluppit nu med lilla M hemma...

Ha en mysig dag i regnet goa läsare!!
kram Anna
bild lånad från Fröken Ros blogg; http://camillasdrommar.blogspot.com/








söndag 21 augusti 2011

Vi håller på att bygga...

Två nya sovrum på övervåningen i vårt hus. Från början när v i flyttade in för 1,5 år sen så fanns det två sovrum à 10 m2 och ett stort allrum på ca 15m2, där vi sovit. Men sen lilla M föddes i mars så har vi funderat på hur vi kan göra för att alla inklusive vi ska få ett eget sovrum.
Så för några veckor sedan så började vi bygga om. En stor vägg har nu kommit upp och delar av allrummet från hallen. Det som står på tur är att riva väggen in till klädkammaren och flytta ut den 120 cm så att det blir ett rum där till lilla M. Det kommer fungera eftersom det rummet då får ett fönster. Det som blir kvar av allrummet ska lille V få och vi får istället då ta över lille V´s rum som han har nu...
Tycker det här är ett roligt projekt av flera anledningar. Dels så ska jag få inreda ett flickrum vilket jag ser fram emot väldigt mkt. Basen kommer bli vitt och accentfärgen kommer bli rosa. Har hittat den perfekta tapeten som ska få bli en fondvägg i lilla M´s rum. Den kommer från Boråstapeters kollektion "new classic".


Den vänstra med stjärnor ska lilla M få i sitt rum...





Dels så ska det bli så roligt att få inreda och designa vårt sovrum. Jag har en ganska klar bild på hur jag vill ha det. Antingen blir det helt vita väggar med råspont på den väggen där vi kommer ha sängen mot. Eller så blir det helt vita väggar och en helt fantastisk fototapet från Boråstapeter..
Rummet kommer i vilket fall som helst gå i 100% lantlig och shabby chic stil... Det mest fantastiska i hela det här är ändå att min man går med på att sätta råspont i sovrummet ( love you)
Här kommer lite inspirationsbilder;
http://www.husohem.se/Hem/Villa/Sadesmagasinet-blev-praktiskt-boende/
Eller ska man ha liggande råspont?
http://missstorm.blogg.se/2011/january/utkast-jan-9-2011.html
Eller denna fantastiska fototapet som fondvägg; 
Tapet nr 1362 ur Boråstapeters kollektion "lace"


Ni ser ju, jag har "svåra val framför mig ;-)
Vad tycker ni, kära läsare? Råspont på högkant eller liggande? Eller denna maffiga fototapet?? Lämna gärna era kommentarer!!

Ha en riktigt mysig söndagkväll!
kram Anna






fredag 19 augusti 2011

Besök hos Skimmelgården

I onsdags så hade Icka öppet igen i sin ursöta gårdsbutik Skimmelgården. Självklart var jag där och kunde inte låta bli att handla lite. Hon har ju sååå mkt fint på liten yta =)
Älskar dessa gamla nypor... Ska använda de till en sak i köket

Den söta skålen från Ib Larsen


Tagsen jag fick av Icka! Tack!!
Dagens inköp blev en liten skål från Ib Larsen ( älskar hans porslin) samt ett gäng gamla franska klädnypor !! Söta Icka skickade även med två bedårande tags i metall . TACK söta du!!!

Icka har även en webbutik som jag nämnt tidigare . Hon har väldigt mkt fint och mer är på väg in så passa på att kika in hos henne. Bra priser har hon också. Skimmelgården hittar du här

onsdag 17 augusti 2011

Dagens projekt; bullbak!!

Jag har inte bakat bullar på 3 år. Har nämligen inte bakat sen jag var höggravid med lille V. Men jag har kännt en tid att jag skulle vilja göra det igen men varit lite lat. Har inbillat mig att det kräver oändligt mkt tid ( inte sant).
Men idag efter vi varit och handlat mat på fm så bestämde jag mig att idag så skulle det bakas bullar!!
Så jag satte igång =)
Insåg sen dock när jag höll på att mitt vetemjöl inte skulle räcka och började leta bland alla mjölsorterna. Hittade dinkelmjöl så det blev kanelbullar med en lite nyttig twist och GODA blev dem =)
Att det är en del dinkel fullkorn i de märks inte. Båda pojkarna åt med god aptit.
Blev både längder och bullar. Här innan gräddning

här gräddas det för fullt ( försök inte se den skitiga ugnsluckan ;-) )

Färdiga!!!





tisdag 16 augusti 2011

Måste ha!!!

Som tjej( kanske som kille med ?) så har man nästan alltid ngt i skönhetsväg som man ALLTID måste ha. Mitt "måste ha" är Elisabeth Arden´s Eight hour cream!
Det finns helt enkelt inget bättre för ömma, torra och nariga läppar. Dryg är den också så den räcker länge, runt ett år brukar min räcka till. Nu är det ett tag sen jag köpte en tub bara för jag tycker att den har blivit så hutlöst dyr..
Dock var min lycka gjord idag när jag av en slump snubblade in på en sida; www.strawberrynet.com
Där kostade en tub 50 ml endast 150:- och det var fri frakt!!
Det var inget att fundera över utan bara att plocka fram visa-kortet och göra en beställning. Nu kan jag se fram emot hösten och vintern för  nu slipper jag onda och nariga läppar iaf =)
Mitt eget "måste ha"




måndag 15 augusti 2011

Nu är det färdigt!!

Lovade ju er bilder på mitt egenbyggda avlastningsbord. Nu är det färdigt iaf och både jag och min man ( som hjälpte mig lite, tack älskling <3) blev väldigt nöjda!!
 Vi ändrade designen lite för vi kände båda två att det blev lite för sött med finsnickerierna längst ner, men bortsett från det så är det enl ritningen. Det är endast målat i ett lager av Beckers lack grundfärg vit. Totala kostnaden för bordet blev 200:- ( helt ok eller hur? )


Passar på att bjuda er på lite bilder från hemma hos oss...
Det bästa med köket; vårt stora ekbord med skänken vi fyndade på blocket  i bakgrunden.

Blev ett nytt kök när vi målade om...

Egen-snickrade bordet igen

Vitrinskåpet jag fyndade på blocket...

Närbild på det nya överkastet jag fyndade.. Blev perfekt som sittskydd i soffan =) Trasmattan har min älskade mormor vävt..

fredag 12 augusti 2011

Strömstad och Kosteröarna

Gårdagen bjöd på en helt fantastisk dag på Sydkoster med goda vänner. Vädret var helt underbart, strålande sol och klarblå himmel. Kunde inte varit bättre.

Picknick vid en strand och stilla promenerande med små pauser här och där var perfekt. Dagen avslutades på en Italiensk restaurang i Strömstad. Vi sov väldigt gott i natt kan jag avslöja.....