torsdag 31 maj 2012


Planterade om mina plättar i luften häromdagen. Hittade så fina lerkrukor på Plantagen i grå lera så jag köpte några stycken. Passade även på att plantera om mina hjärtan på tråd.

                     Arrangerade även lite nytt i min glaskupa. Tycker det blev helt ok...

onsdag 30 maj 2012

Att känna ren panik




Lovade ju att uppdatera er ang lille V ' s tillstånd.
Efter att ha varit på toa och haft diarré och kräkts 3 gånger på kort tid så kräktes lille V helt plötsligt något som såg ut som choklad. Blev genast orolig för jag misstänkte att det kanske var blod och ringde på klockan. En sköterska kom in till oss ganska omgående, tittade i kräkpåsen och försvann lika fort ut med orden att hon skulle kontakta läkaren.
Hennes agerande och ord bekräftade vad jag misstänkte- att det var blod, om än levrat, som lille V hade kräkts och jag kände paniken stegra sig i bröstet på mig.

Efter 10 min ungefär så kom läkaren in till oss och hon bekräftade att det var blod som hade kommit upp och att det fanns flera olika anledningar till detta. En av de kunde vara sköra slemhinnor. Men hon undersökte lille V ordentligt och eftersom han hade sådana magkramper så ville hon ge honom ett lavemang för att utesluta ev tarmvred. Så sköterskan kom och vi hamnade åter på toa. Stackars liten vad ont han hade i magen!
Men det verkade hjälpa för en del av kramperna släppte och efter att både läkaren och en kollega undersökt lille V igen så fick vi lämna barnakuten vid strax efter kl 01.
Däremot skulle vi komma tillbaka om han inte blivit bättre inom de närmaste dagarna, om han fortsätter att kräkas blod eller om magkramperna eskalerar.
Hela gårdagen gick dock i orons tecken. Lille V är oerhört medtagen och vill bara ligga ner när han är vaken. Jag fick i honom lite lite mat igår men drickat får jag ff slåss med honom om. Han har fortfarande rejält ont i magen och rejäla diarréer. Men efter att han fått behålla det lilla han ätit i flera timmar så kräktes han igen igår kväll och då bröt jag ihop. Som tur är så kunde jag rådgöra med mina föräldrar som är sjukvårdsutbildade och vi resonerade oss till att stanna hemma.
Idag, ons så verkar lille V lite piggare. Han åt lite yoghurt nu på morgonen men han vill fortfarande bara ligga ner och magkramperna fortsätter. Jag håller tummarna för att det trots allt går åt rätt håll för jag är oerhört uttömd på energi just nu efter att ha vakat över lilla M och lille V nu i 7 dygn.


Mrs K

måndag 28 maj 2012

Fast på barnakuten




Klockan är 21:44 och jag befinner mig på barnakuten, Drottning Silvias, med lille V. Efter att ha varit magsjuk i drygt 4 dygn och det enda han får behålla är vätska så fick det räcka. Han är matt, orkeslös och sover större delen av dygnet....
Nu ligger han på britsen här bredvid mig och verkar kunna slumra lite mellan magkramps attackerna.Skönt!

Dock verkar det bli en lång kväll för det är många sjuka och skadade barn här ikväll.
Det skär i hjärtat att se sitt barn så medtaget som lille V är nu. Min lille lille puppis <3

Jag uppdaterar så fort jag vet mer..
Mrs K

söndag 27 maj 2012

Grattis alla mammor ❤

Idag är det mors dag och jag har självklart också blivit firad. Jag fick den mest ljuvliga bukett blommor samt en bok om löpträning. Boken passar perfekt eftersom jag vill ta min löpning till nya nivåer.



Visst är den ljuvlig??






Bilderna är tagna med ett vintage filter på. Älskar att leka med alla dessa kamera appar som finns till IPhone.



Här är det för övrigt sjukstuga ff. Lilla M har hemska diarréer, lille V kräks och nu ikväll blev min man dålig. Jag är last woman standing... Undrar hur länge??

Kram!!
Mrs K

onsdag 23 maj 2012

Från hjärnskakning till magsjuka

Låter bilderna säga sitt... Vansinnigt kul hade jag tills jag kraschade.. Har inte haft lika roligt efteråt med blåmärken, hjärnskakning och trasig framtand. Känner mig rätt mörbultad men blev tvärtom vad många kanske tror, inte avskräckt. Men jag har lovat min man att förbli den snälla Cross frun som servar mannen med kaffe och mackor ;-)



bild tagen före körningen




bild tagen på sjukhuset

Som om det inte räckte med min hjärnskakning så har nu lilla M dragit på sig värsta magsjukan och får inte behålla någonting. Stackars liten!! Hon blir sååå ledsen när hon kräks och vill bara vara hos mamma, så jag räknar med att gå ner inom ett dygn.
Hoppas att ni kära läsare får hålla er friska i sommarvärmen!!

Mrs K

lördag 19 maj 2012

Nytt på bordet




Äntligen!!
Ett blogginlägg från datorn.. Wow!! Det är varken ni kära läsare, eller jag själv, speciellt bortskämda med nu för tiden.
Jag har verkligen inte haft tid att fixa speciellt mycket här hemma sen jag började jobba igen. Men i fredags så fick jag för mig att städa ovanpå skänken i köket och vad hittar jag då- jo ett vånings fat som jag köpte tidigt i våras men totalt glömt bort!!

  
Så fågelburen fick flytta på sig från hall bordet och istället står där nu mitt finfina vånings fat pyntat med allehanda glaskulor, duniga änglavingar, tags och notblad...



Nu blir det tv-mys!! Ni har väl inte missat SVT´s nya serie- Downton Abbey!! Älskar ni kostymdrama som jag, sätt på SVT 1 NU!!

fredag 18 maj 2012

Dagarna rullar på..




vardagsrummet som det ser ut nu

Hej kära läsare!
Inläggen duggar inte tätt sedan jag började jobba. Mycket beror på att samtidigt som jag jobbar på min gamla hemanläggning så försöker jag hinna vara på nya anläggningen där jag börjar 1:e juni OCH lägga sommarschemat för nya gymmet utan att ha hunnit träffa alla nya instruktörer. Puh!

När det gäller inredningsbiten så har det inte blivit mycket utav det. Jobbet och min egen träning upptar väldigt mycket av mina tankar just nu men snart ska det väl lägga sig.




Tills dess så får ni hålla till godo med några nya bilder på mitt tidigare visat, vårpimpade vardagsrum.
Tills vi hörs igen, må så gott!!

Mrs K

söndag 13 maj 2012

Underbara ljuvliga violer




Jag älskar våren! Tycker att det är en underbar årstid när allt vaknar till liv igen i naturen. Det bästa av allt är att jag får börja göra fint ute i mina rabatter och krukor.



I år valde jag att plantera violer i mina korgar på balkongen. Där står de och växer och frodas i solskenet . Det är en fröjd att sitta där med en kopp kaffe och känna violernas underbara doft!

Må så gott!!

Mrs K

lördag 5 maj 2012

Mysdag!




Halloj godingar!
Idag har jag och mina små busfrön varit på Stora Holm och fikat. Eller rättare sagt- jag och lilla M fikade mest. Stora E och lille V sprang mest in och ut mellan cafe'et och lekplatsen utanför. De har fattat det där, ägarna till Stora Holm, att det är föräldrarna som vill kunna fika i lugn och ro medan barnen leker utanför. Jag gillar't starkt.

Ikväll ska jag iväg på 35-års fest. En tjejkompis till mig fyller år och har slängt ut man och barn för en riktig tjejfest! Kan nog bli riktigt kul :-)




Önskar er en trevlig lördagkväll!! Kram!

Mrs K

onsdag 2 maj 2012

Sunshine, you are my sunshine..

Titta vilken fin tavla jag kom över häromdagen. Jag älskar den!

Passar fint ihop med mitt koppställ från Ib och mitt vita skrin.










Det här är första ggn som jag provar att blogga från mobilen. Har insett att det är nog så det får bli nu när jag jobbar heltid. Men oroa er inte- jag kommer fortsätta att fota och blogga på datorn också, men på mina lediga dagar.
Nu är det dags att lägga stora E. Sen blir det Grey's med darling. Imorn öppnar jag gymet igen vid 06:45. Vi hörs!

Mrs K