onsdag 20 juni 2012

Helgen som var...

Vilken underbar helg,
Har inte hunnit blogga på några dagar. Har haft mycket att göra på jobbet och inte minst förberett för Lille V's födelsedag .


Jag passade även på att göra iordning blomlådorna på baksidan samt plantera sommarblommor vid entrén.














Idag har varit en väldigt lugn dag. Vi är väldigt trötta efter att ha blivit väckta mitt i natten av en panikslagen lilla M som kaskad kräktes. Som om inte det räckte så var hon alldeles röd och svullen i ansiktet och hon verkade ha svårt att både andas och svälja.
Paniken slog till även hos oss och vi ringde ambulansen.
Som tur var så visade det sig inte vara någon fara med lilla M. Vi var oroliga att hon kanske fått i sig något giftigt under dagen men ambulanskillarna försäkrade att vi inte behövde oroa oss. Puh!

Nu är hon mycket bättre och har kunnat börja äta lite...Så nu håller vi tummarna för att det går åt rätt håll och att vi andra klarar oss...

Må så gott!

Mrs K

torsdag 14 juni 2012

It´s alive!!!!


Jag har fällt många tårar över mitt älskade olivträd som tappade alla löv under vintern och som verkade ha gett upp...
Så det förpassades ut på balkongen i slutet på mars i väntan på att jag skulle orka gå och slänga det i den gemensamma komposten.


Döm om min förvåning när jag idag gick ut på balkongen för att vattna mina blommor och ser att det över hela stammen skjuter ut nya gröna skott!!!!

IT´S ALIVE!!!

Knepet var alltså att låta det falla i glömska, skita i att vattna det och när våren kommer ställa ut det på balkongen och låta det stå där oavsett väderlek....

Man lär så länge man lever....


onsdag 13 juni 2012

Grönt är skönt, eller?


Jag har fått många frågor om hur jag vågar ha så mycket vitt hemma med tre barn.... Enda svaret på det är att man får tvätta väldigt ofta...
Soffklädseln drar jag mig för att tvätta in i det längsta för det är så bökigt att torka den... Men idag gick det inte att fly från det längre... På nära håll så var den inte vit längre...

Så det blev att plocka av den vita och sätta på den gröna... Först tyckte jag inte alls om den. Tyckte det blev alldeles på tok för mörkt inne i vardagsrummet....

 Men med vita kuddar, min vita qvilt m rosor på och ytterligare ett par vita gardiner så blev det lite bättre.....

Lustigt nog så upplever jag inte fåtöljen lika mörk trots att det är samma färg på klädseln...


En liten fågel fick flytta in i fågelburen....Som sällskap har den en stor kruka på hjärtan på tråd....

Må så gott!!

tisdag 12 juni 2012

Skolavslutning



Så kom då den dagen då skolan var slut och sommarlovet tog vid. Det var en ganska kall och gråmulen morgon då vi föräldrar ställde upp oss på skolgården och lyssnade på barnen när de sjöng och spelade.
Efter sångstunden så följde den sedvanliga avslutningen med fika innan stora E´s fröknar önskade barnen ett riktigt härligt sommarlov.....

Stora E läser sin dikt om sommaren

Jag och mina prinsar <3
Jag hittade en jättefin klänning från MonRow på Ullared för inga pengar alls som jag kombinerade med vita spetsleggings och min nya skinnjacka. Halsbandet med siffror har min älskade svärmor gjort till mig. En siffra för varje barn med deras namn ingraverade....

Klänningen med min virkade bolero.
Nu blir det att sova lilla M. Sen är det dags för veckans första löppass. Har en djävulsk nackspärr bara som lägger lite sordi över det hela...

Må så gott!!

söndag 10 juni 2012

Veckans sista pass




Har precis avverkat veckans sista löppass. 6 km i vackra Kronoskogen blev det. Ganska tunga 6 km eftersom jag bara hade frukost i magen men med lite j-lar anamma så går allt ;-)

Nu blir det dusch och om några timmar packar vi bilen och styr färden hem till Göteborg igen.

kramelikram


Mrs K

lördag 9 juni 2012

På väg

Sitter i bilen på väg ner till svärisarna. Var jättelänge sen jag träffade de. Har nog inte träffats på över två månader så det var dags tyckte jag.
Det är en bit att åka från Göteborg. Närmare bestämt 2,5 timme ung men jag har med mig reslektyr- nya numret av Drömhem & Trädgård.




Så nu ska jag fördjupa mig i tidningen och hoppas att resan går fort.
Ha en underbar lör!


Kram!
Mrs K

tisdag 5 juni 2012

Jag har världens bästa jobb !

Igår var första dagen som gruppträningsansvarig( GTA) på det nya gymmet jag ska jobba på. Samma gymkedja som innan men nytt gym. Som vanligt så blev det lite kaosartad början. Bla så fick jag inte igång musiken på en gång och ytterdörren krånglade lite men det löste sig till slut.

Igår körde jag även mitt första spinning pass sen innan mammaledigheten. Jag hoppade in som vikarie, lite i sista minuten, då en av våra instruktörer fått förhinder..
Det blev ett helt ok pass baserat på att jag inte fick mycket tid på mig att förbereda mig. Men himla roligt var det att åter igen få sitta på ledarcykeln!! 
Att själv få leda pass är en stor del av tjusningen med att jobba som GTA. En annan del är att få äran att jobba med alla dessa grymma instruktörer som precis som jag älskar att instruera och som bjuder så oerhört mycket på sig själva....

Mina nya instruktörer som jag basar över är inget undantag. Duktiga och självgående med ett jäkla driv.. Det gillar jag väldigt mycket!!

Idag har jag varit ledig men imorgon är det dags för jobb igen. Om jag hinner, jobbar själv mellan 10:00-18:00, så ska jag göra klart sommarschemat så instruktörerna och medlemmarna kan få ta del av det så snart som möjligt...



Bild lånad från Gerdahallen, Lund.

lördag 2 juni 2012

Damage control...




Tog min första löprunda på två veckor idag. Har inte kunnat springa på ett tag, dels pga hjärnskakningen men också för att vi haft sjukstuga här hemma.
Det går inte med ord beskriva hur gott det var att åter få springa. Underbart!!




min underbara löparmiljö

Dock blev det väldigt lugna 6 km. Sänkte minuttiden till 5:45 bara för att inte stressa kroppen.Jag springer på 5:00/km i vanliga fall.. Så en rejäl sänkning alltså..

Jag har bytt hårfärg! Eller rättare sagt, jag är fortfarande blond men blondare. Först gillade jag det inte alls men nu har jag börjat vänja mig.



Vad tycks??




Nu blir det snart tv mys med min darling. Hoppas ni får en underbar lördag kväll.

Mrs K